top of page

Τι πρέπει να ξέρετε αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο – Τι προσφέρουν τα διεθνή αεροδρόμια


Εάν ποτέ αποφασίσετε να ταξιδεύετε με αεροπλάνο κρατήστε στη μνήμη σας μερικές χρήσιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους τα περισσότερα αεροδρόμια του κόσμου, πέρα από τα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, φαστφουντάδικα, φαρμακεία, ταχυδρομεία, αποθήκευση αποσκευών, θυρίδες, κομμωτήριο, κλπ.

Και ας ξεκινήσουμε από το σημείο ελέγχου ασφαλείας όπου τις περισσότερες φορές μας απαγορεύουν να πάρουμε στο αεροπλάνο κάποια χρήσιμα αντικείμενα.

Μάλιστα μερικοί υπάλληλοι, χωρίς καν να μας ρωτήσουν, πετούν την περιουσία μας στο κάδο σκουπιδιών κάνοντας την καρδιά μας να χτυπά δυνατά από τα νευρά που μας προκαλεί αυτή η αγενής πράξη τους.

Ευτυχώς υπάρχουν στον κόσμο αυτό κάποια αεροδρόμια που έχουν βρει την λύση στο πρόβλημα μας. Με μια επιπλέον χρέωση, τα αντικείμενα που μπορεί να μας κρατήσουν στο σημείο ελέγχου ασφαλείας τοποθετούνται σε ειδικές λευκές τσάντες και φυλάσσονται στο γραφείο φύλαξης αποσκευών για ένα μικρό χρονικό διάστημα από μια ώρα έως και τρεις μήνες.

Το αμέσως επόμενο θέμα μας είναι η έλλειψη μπαταρίας στο κινητό.

Όπως φαίνεται τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες έχουν φροντίσει να μας απαλλάξουν και από το άγχος αυτό.

Χιλιάδες πρίζες ή θύρες USB βρίσκονται παντού στα αεροδρόμια ή και μέσα στα αεροπλάνα για να επαναφορτίζουν οι ταξιδιώτες τους φορητούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα. Επίσης τα αεροδρόμια διαθέτουν πάγκο εργασίας με σκαμπό μπαρ σε όλες σχεδόν τις πύλες.

Το δωρεάν WiFi για απεριόριστο χρονικό διάστημα είναι διαθέσιμο πια σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου ακόμη και μέσα στα αεροπλάνα εν ώρα πτήσεων.

Για τους καπνιστές τα περισσότερα αεροδρόμια διαθέτουν Σαλόνια Καπνίσματος, όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν τα τσιγάρα τους.

Εάν χρειάζεστε ιατρική βοήθεια, η Κλινική του αεροδρόμιου σας προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες, ιατρική περίθαλψη ακόμη και ειδικούς χώρους για να προσεύχεστε.

Τώρα που ενημερωθήκαμε για τις βασικές ανάγκες πριν ή μετά την πτήση τι θα λεγάτε για ένα δροσερό ντους μέσα στο αεροδρόμιο;

Μετά από μια πολύωρη πτήση ένα ζεστό μπάνιο είναι ότι πρέπει για να μας χαλαρώσει και αρκετά αεροδρόμια παρέχουν την υπηρεσία αυτή για τους επιβάτες τους.

Όσο για πετσέτες, χαλάκι δαπέδου, αφρόλουτρο και στεγνωτήρα μαλλιών μην ανησύχησε όλα θα τα βρείτε εκεί.

Εάν ο χρόνος σας επιτρέπει για λίγες ασκήσεις Γιόγκα μερικά αεροδρόμια έχουν φροντίσει και για αυτό. Στη Φρανκφούρτη υπάρχουν δυο αίθουσες για άσκηση γιόκα με καθρέφτες τριγύρω, με χαμηλό φωτισμό, χαλάκια γιόγκα, μαξιλάρια και βίντεο στις οθόνες που επιδεικνύουν διάφορες πόζες.

Επίσης το ίδιο αεροδρόμιο για την ψυχαγωγία διαθέτει παιδότοπους και Καζίνο για λάτρεις της Ρουλέτας, Black Jack, φρουτάκια , ηλεκτρονικά παιχνίδια και άλλα.

Τέλος, εάν επιθυμείτε τα δεσμά του γάμου σας να λάβουν χώρα σε ένα διεθνές περιβάλλον τα αεροδρόμια είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση που ταιριάζει απόλυτα στους οπαδούς των αεροπλάνων.

Οι νεόνυμφοι και οι καλεσμένοι τους σίγουρα θα ζήσουν μια αποκλειστική ατμόσφαιρα με μια εκδήλωση που θα τους μείνει αξέχαστη. Το νιόπαντρο ζευγάρι θα οδηγηθεί με λιμουζίνα στο αεροσκάφος που θα τους ταξιδεύει προς το μήνα του μέλιτος.

Ακόμα και ξενάγηση στους χώρους τους προσφέρουν πια αρκετά αεροδρόμια του κόσμου με σκοπό την εξοικείωση των επιβατών με το μοναδικό τρόπο ζωής στο διεθνές περιβάλλων. Εκεί έχετε την δυνατότητα να ζήσετε από κοντά την διαδικασία απογείωσης και προσγείωσης αεροπλάνων. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το διάσημο πυροσβεστικό σώμα του αεροδρομίου!

Εάν φοβάστε τα αεροπλάνα, πριν την πτήση σας, κάντε μια στάση για προσευχή στο παρεκκλήσι του αεροδρόμιου. Προσθέστε στις προσευχές σας παρακαλώ για να προσφέρονται στα ελληνικά αεροδρόμια έστω και μερικές από τις τελευταίες πολυτελείς υπηρεσίες που ανέφερα παραπάνω.


bottom of page